Wat is massagetherapie?

Heb je spanningsklachten, stress, burn-out, slapeloosheid, hoofdpijn, zit je niet lekker in je vel of is het tijd om aandacht aan jezelf te geven?

Holos Massagetherapie

Inzicht door bewustwording is het kenmerk van de Holos massagetherapie. Welke gebreken er ook zijn, het zijn geen toevallige gebreken van het menselijke lichaam. Ze kunnen een uitdrukking zijn van wat er binnenin je leeft, bewust of onbewust.

Met een holistische benadering ga ik er vanuit dat lichaam en geest één geheel vormen. Bij massage is het lichaam de ingang naar dat geheel. Allerlei klachten, ongemak of vermoeidheid zie ik als een signaal dat er iets is wat om aandacht vraagt. Willen weten wat er speelt, op alle niveaus van je leven, fysiek, emotioneel, psychisch, sociaal en spiritueel, kan leiden tot inzicht en heling.
In de massage kan bewustwording bereikt worden door aandacht te geven aan dat wat bij jou lichamelijk voelbaar is. Door vragen te stellen en met aandacht aanwezig te zijn bij dat wat er te voelen is kan je in contact komen met wat er speelt. Je lichaam heeft in de loop van je leven emoties, gedachten, beelden en ervaringen opgeslagen.Door de aanraking van je lichaam kunnen deze ‘herinneringen’ aan de oppervlakte komen. Wat onbewust was kan nu bewust worden. Je lichaam geeft signalen, deze zijn waar te nemen als allerlei sensaties als pijn, warmte en kou, weerstand. Ik nodig je uit om te voelen wat je lichaam jou te vertellen heeft.

Massagetherapie laat je lichaam spreken.

Acceptatie en zijn met wat er is, geeft de ontspanning die nodig is om tot inzichten te komen. Vaak willen we weg van dat wat we niet accepteren of afwijzen in ons zelf en zo bouwen we spanning op. Er komt onbalans. Door dit te gaan voelen, jezelf hier bewust van te worden, komt er ruimte. Ruimte voor inzicht en ruimte voor herstel van het evenwicht.Je wordt je bewust van je houding, gedrag en overtuigingen die je niet langer meer helpen.
Ziekte, verlies of klachten kunnen meer geïntegreerd worden in je leven waardoor je er minder door uit balans raakt.

Wat kun je verwachten?

Het eerste bezoek hebben we een intake gesprek. We kijken samen wat er speelt en welke massage het beste daarbij aansluit.
Vervolgens word je gemasseerd en uitgenodigd om in het hier en nu te voelen en te luisteren naar jouw lichaam. Mijn massage is een uitnodiging om helemaal met je aandacht bij jezelf te komen. Samen volgen we de gedachten, fysieke reacties, beelden, of emoties die eventueel naar boven komen. Natuurlijk kun je ook zonder klachten kiezen voor een massage en zoek je misschien alleen tijd en vooral aandacht voor jezelf. Mijn massage zal je uitnodigen om uit je hoofd en in je lichaam te komen.

De behandeling sluiten we af met een kort nagesprek. In totaal duurt een sessie ongeveer een uur en een kwartier.
Het aantal behandelingen ligt gemiddeld tussen de 5 en 15 keer, afhankelijk van de aard van de klachten en het verloop van het proces. Een deel van mijn cliënten komt bij wijze van ‘onderhoud’ om de 2, 4 of 6 weken langs. Veel zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen geheel of gedeeltelijk.

De therapie bestaat uit verschillende soorten massage-behandelingen, gesprekken en oefeningen in bewust-wording. De vormen die ik gebruik zijn o.a.:

• Klassieke massage
• Energetische massage
• Bindweefselmassage
• Holistic Pulsing
• Chakra massage
• Focussen
• Voetreflexologie
• Polariteit massage

Geen enkele emotie is feitelijk eng of gevaarlijk.
Alleen de gedachte vertelt je dat.
Laat die gedachte los en ontdek hoe iedere emotie,
wanneer die wordt toegestaan,
de verkramping van de afgescheidenheid doet oplossen.
(Scott Kiloby)

 

Pebble Beach, Harmonie, Water, Zee