Massagevormen

Ontspannings massage:

De massage zoals je die van mij ontvangt is een algehele ontspanningsmassage. Ik masseer je als mens en niet als ‘een lichaam met klacht’. Het gaat om je totale welzijn, oftewel hoe je er fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en sociaal aan toe bent.

Klassieke massage:

Klassieke massage richt zich op spieren en gewrichten. Door middel van knedingen en strijkingen wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. De massage beïnvloed de spierspanning, de bloedsomloop en de stofwisseling van het lichaam. Klassieke massage brengt je in contact met de spanning en de ontspanning in je lichaam.

Energetische massage:

In deze massagevorm is de aandacht gericht op energie. Tijdens een energetische massage richt je jezelf op de energie in je lichaam en op het bewust worden van de verschillende sensaties. Deze kunnen waargenomen worden als; koude, warmte, pijn, ruimte, weerstand, geslotenheid, openheid etc. In de massage kun je bewust worden van je eigen energie en mogelijke blokkades.

Voetreflexzone massage:

Deze massagevorm werd 5000 jaar geleden al toegepast in landen als India en China. Er is een relatie tussen bepaalde punten, reflexzones, op de voet en ver hiervan verwijderde lichaamsdelen en organen. Het hele lichaam weerspiegelt zich in je voeten. Door massage van de voeten worden de uiteinden van de zenuwbanen en energiebanen geraakt en worden de bloedsomloop, de lymfestroom en de energiestroom beïnvloed. De massage zet aan tot een verbeterde circulatie met als gevolg een gunstig effect op de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Door een voetreflexzonemassage kun je je bewust worden van de balans en de disbalans in je lichaam en jouw leven.

Lymfedrainage via Reflexologie:

Deze behandeling op de reflexzones van het lymfestelsel, is een zachte, ontspannende massage die ervoor zorgt dat het lymfestelsel in het hele lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt overtollig vocht sneller afgevoerd en kan het lichaam ziektekiemen en afvalstoffen makkelijker afvoeren.
Omdat behandeling op de voet soms niet mogelijk of wenselijk is, wordt de behandeling ook aangeboden via de reflexzones op de hand. Deze behandeling kan tevens ter zelfbehandeling aan de cliënt worden aangeboden.

Polariteits massage:

Door ons lichaam stroomt levensenergie, in het Oosten Chi, Ki of Prana genoemd. Idealiter stroomt de levensenergie door maar hij kan uit balans raken, er kan ergens in je lichaam een teveel of te weinig ontstaan of hij kan blokkeren. Polariteitsmassage heeft tot doel de balans te herstellen. Een teveel wordt verdeeld waardoor plaatsen met te weinig energie worden gevoed. Blokkades worden opgeheven.

Holistic Pulsing:

Holistic Pulsing is een respectvolle behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht.
Door het pulsen van het lichaam, in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, wordt vanaf het eerste moment het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht.
De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en kunnen gecombineerd worden met rollende en strekkende bewegingen.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust en gaat zich ontspannen.
De continuïteit van de pulsen geeft de pulsee (degene die gepulst wordt) de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbewegingen over te geven, zich er als het ware ´in te laten zakken´.

Vanuit deze ontspanning kan de pulsee zich steeds meer bewust worden van zijn eigen lichaam.

Tijdens een pulssessie lig je gekleed op je rug, buik of je zij op een behandeltafel.
Holistic Pulsing werkt niet direct probleemgericht. De ingang is ontspanning en bewustwording, zodat de pulsee zelf kan gaan ervaren wat er gebeurt in zijn lichaam.

Iemand zei het ooit heel treffend: “Holistic Pulsing is een ogenschijnlijk eenvoudige techniek die op een verrassende wijze ´alle stukjes weer op z’n plaats laat vallen´”.

 

Bindweefsel massage:

Bij bindweefselmassage wordt de huid en het onderliggende bindweefsel intensief ‘gerold’ in verschillende richtingen.
Er bestaat een relatie tussen gedeelten van de huid (segmenten) met inwendige organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties. Een verstoring of spanningsveld kan dan in bepaalde delen van de huid, spieren en wervelkolom afwijkingen veroorzaken zoals b.v. verklevingen of pijnlijke plekken.
Door behandeling van deze zones worden inwendige organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties beïnvloed.
Deze massage stelt je in staat om een globale indruk te krijgen over de balans en disbalans in het lichaam. Door de massage komen er vaak emoties, gevoelens en gedachten vrij. Alsof we herinneringen in onze bindweefsel lagen kunnen opslaan. Het is een uitnodiging om te voelen wat er onderhuids speelt, verborgen ligt.

Tuina Zen massage

Tuina Zen massage is een lichaamsmassage en -therapie. Het wordt in China al meer dan 2000 jaar toegepast. Het doel van Tuina is om een gebalanceerde en vrije stroom van Qi te bewerkstelligen, waardoor lichaam en geest kunnen helen.
De Tuina Zen massage geeft:

 • Een diepe ontspanning van lichaam en geest
  Een betere doorbloeding in de spieren
  Een betere energiedoorstroming in de meridianen
  De verhoging van de weerstand
  het reguleren van de bloeddruk
  Dat je beter in je eigen kracht komt

Metamorfosemassage:

Metamorfosemassage is een zachte behandeling die bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd.

In ons lichaam is de herinnering aanwezig aan alles wat we in ons leven – ook voor onze geboorte (in de baarmoeder) hebben meegemaakt. Als iets ons raakt, kunnen de gedachten, emoties en opvattingen die bij een herinnering uit het verleden horen, opspelen en ons als het ware vastzetten in de tijd.

Deze blokkades kunnen de oorzaak zijn van klachten.
Door het reflexgebied van de wervelkolom te behandelen, kunnen blokkades herkend en losgelaten worden.

Een Metamorfosemassage heeft een diepgaand ontspannend effect. De energie gaat beter stromen en (nog niet verwerkte) emoties kunnen worden losgelaten. Het leidt tot bewustwording en zorgt voor evenwicht in lichaam en geest.

Metamorfosemassage is geschikt voor iedereen, baby’s, kinderen en volwassenen.

De massage kan goed toegepast worden bij bijvoorbeeld spanningen, ADHD, concentratieproblemen, slaapproblemen, autisme, hormonale klachten, het verwerken van trauma’s en rouwverwerking en in het eindstadium van ziektes. Ook als iemand geen klachten heeft, biedt de Metamorfosemassage een heerlijke ontspanning.